UUTISET

Uutiset osio siirtyy someen

 

 

 

 

Vahasillan kuulumisia voit nyt seurata seuraavissa sosiaalisen median kanavissa: Facebook, Instagram ja LinkedIn.

Viritä sinäkin kanavat kohdalleen ja pysy Vahasillan matkassa mukana!

 


Tekniikan alan rekrymessut 2019

Turun ammatti-instituutissa, Peltolan koulutalossa järjestetään jo kolmatta kertaa Tekniikan ja liikenteen Rekrymessut. Messuille osallistuu Turun ammatti-instituutin tekniikan alan opiskelijoita rakennus-, puu-, sähkö-, maanmittaus-, LVI-, auto- ja logistiikka ja kone- ja tuotantotekniikan aloilta sekä Turun ammatti-korkeakoulun konetekniikan opiskelijoita.

Paikalle odotetaan saapuvaksi lähes tuhatta kävijää. Messuilla on nelisenkymmentä näytteilleasettajaa etsimässä itselleen työntekijöitä sekä kesätöihin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos kannustaa yrityksiä ja oppilaitoksia entistä tiiviimpään yhteistyöhön, sillä osaavaa työvoimaa tarvitaan nyt paljon erityisesti tekniikan aloilla.

 

 


Maailmanmestaruus Paimioon!

Työntekijämme Sami Kesti piipahti tammikuussa Norjassa pokkaamassa maailmanmestaruuden itselleen.

K45 mäen tuore maailmanmestari

Sami osallistui International Masters Championships 2019 kisoihin Norjan Vikersundissa. Hypyt K45 mäessä sujuivat niin mallikkaasti, että tuloksena oli 1. palkinto sarjassa M40-49. Kilpailupäivän haastavat olot hienosti hallinnut Sami hyppäsi Paimion mäestä hankitulla varmuudella tyylillä ja kilpailun toiseksi pisimmän hypyn.

Pääsimme mekin osalliseksi mestaruusjuhlista yhteisillä kakkukahveilla.

Vahasilta onnittelee Samia.

 

 

 


Kertaheitolla 2020 -luvulle

½ vuotta käyttöä takana ja hyväksi on koettu.

Hankimme kesällä Pemamek Oy:ltä uuden jauhekaarihitsaustornin ja siihen integroidut pyöritysrullat. Tällä SAW-laitteistolla pääsemme hitsaamaan halkaisija-alueella 600 – 4000 mm pituusliikkeen ollessa max. 4000 mm kerralla. Kaikkia koneellisia liikkeitä ohjataan Weldcontrol 100 paneelista ja kauko-ohjaimella. Railon seuranta on toteutettu laserilla ja kameroilla. Hitsaaja operoi maasta käsin joko seisten tai istuen eli myös työturvallisuus on otettu huomioon.

 

 

Tänään kertasimme hitsausoperaattoreiden ja -koordinoijien kanssa opittuja asioita Pemamekin SAW -kouluttaja Jonathan Österlundin johdolla.

 

 

 

 


Lisää pätevöintejä

Nyt meillä on tarjota virallisesti koulutetut nostotyön suunnittelijat ja valvojat työmaille. Vahasillan väestä 11 henkilöä on ansiokkaasti suorittanut kyseisen oppimäärän, todistuksella. Koulutus sisältää tietämyksen säädösten asettamista vastuista ja velvollisuuksista, erilaisten nostimien ominaisuuksista aina käytännön tasolle nostotyön suunnitelman tekemiseen ja varsinaisen suorituksen valvomisen, eli koko paketti läpikäytynä. Koulutuksen toteutti Ramirent Finland Oy.

 

 

 

 


Koulutus- ja virkistyspäivän antia

Vahasillan pojat pääsi hetkeksi kesälaitumille kun pidimme jo perinteisen koulutus- ja virkistyspäivän, tällä kertaa paikaksi valikoitui Kaimalan Karhulampi Paimiossa. Aluksi nautimme yhdessä Marican loihtiman lounaan jälkiruokineen. Omaa osaamista lisättiin mm. Kemppi Oy:n myyntipäällikön Marko Tastulan kertoessa hitsaukseen liittyvistä uusista tuulista ja laitteiden ominaisuuksista. Ja raskaan istumatyön jälkeen siirryimme ulos leikkimielisen joukkuekilpailun pariin. Palkintojenjaon päätyttyä oli vuorossa grillimakkaraa, savusaunaa ja uintia. Ja kuullun perusteella ilta jatkui pitkälle yöhön.

 

 


Laatujärjestelmän sertifikaatit ISO 9001:2015 ja ISO 3834-2

Kiwa Inspectan asiantuntijat suorittivat laatujärjestelmämme auditoinnin alkukesästä 2018. Lopputulemana saimme jälleen ISO 9001 sertifikaatin, jonka meille kävivät luovuttamassa Inspecta Sertifiointi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Törmänen sekä teollisuuden NDT- ja tarkastuspalveluista vastaava johtaja Jukka Verho.

 

 


Pätevöintiuutisia

Lisäsimme henkilökuntamme osaamista osallistumalla Amiedun laippaliitosasentajan koulutukseen. Koulutuksen jälkeen varmistuttiin opintojen perillemenosta loppukokeilla ja näytetyöllä. Inspecta Sertifiointi myönsi pätevyyden kuudelle Vahasiltalaiselle.

”Putkistojen vuodot ja vauriot aiheuttavat taloudellisia, turvallisuus- ja ympäristöriskejä, joilla voi olla toteutuessaan vakavia seurauksia etenkin vaaraa aiheuttavissa laitoksissa, kuten mm. öljy-, kaasu- ja kemianteollisuuden laitokset, ydinvoimalat, öljynjalostamot sekä offshore- ja voimalaitokset. Putkistoissa kulkee nesteitä, kaasuja, höyryjä tai kemikaaleja, joiden lämpötilat ja paineet voivat olla hyvinkin korkeita. Pätevyysvaatimukset putkistojen liitosten asentamiselle ovatkin kasvaneet, ja niitä asettavat mm. tilaajat, direktiivit ja luokituslaitokset. EN-standardi SFS-EN 1591-4 määrittelee, miten laippaliitosten eli avattavien ruuviliitosten asentajien pätevöitys tulee järjestää.” (Amicase 7.11.2016)

 

 


Tekniikan alan rekrymessut

Turun ammatti-instituutissa, Peltolan koulutalossa järjestetään keskiviikkona 7.2.2018 jo toista kertaa Tekniikan ja liikenteen Rekrymessut. Messuille osallistuu Turun ammatti-instituutin tekniikan alan opiskelijoita rakennus-, puu-, sähkö-, maanmittaus-, LVI-, auto- ja logistiikka ja kone- ja tuotantotekniikan aloilta sekä Turun ammatti-korkeakoulun konetekniikan opiskelijoita.

Paikalle odotetaan saapuvaksi lähes tuhatta kävijää. Messuilla on nelisenkymmentä näytteilleasettajaa etsimässä itselleen työntekijöitä sekä kesätöihin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos kannustaa yrityksiä ja oppilaitoksia entistä tiiviimpään yhteistyöhön, sillä osaavaa työvoimaa tarvitaan nyt paljon erityisesti tekniikan aloilla.

 


Vahasillan toinen joululounas

Viimevuotiseen tapaan kokoonnuimme yhdessä nauttimaan jouluisista antimista Hakkisherkun vatien äärelle. Nuppilukumme on kuitenkin kasvanut jo sen verran, että emme mahtuneet enää omissa tiloissa vaan ruokailimme Karhulammella Paimiossa.

Jukka kävi läpi vuoden tapahtumia ja availi näkymiä tulevaan. Oma väki sai kiitokseksi kuluneesta vuodesta mm. kuvassa lähes kaikilla päälle puettuna komiat takit. Ja aloitimme myös vuoden Vahasiltalaisen palkitsemisen. Ensimmäisen sellaisen sai Joni Ristimäki. Kriteerilista on pitkä, mutta lyhyesti tiivistettynä ”Asenne ratkaisee”.

Ja tästä on mukava jatkaa! Vauhdikasta vuotta 2018 kaikille, tervetuloa mukaan kyytiin.

 


Pojat piikillä

Huolehdimme monin tavoin omasta porukasta ja kannamme vastuuta myös muiden meidän kanssa tekemisissä olevien hyvinvoinnista. Näimpä työterveys kävi meillä kylässä ja vapaaehtoiset saivat suojan neljälle influenssavirustyypille. Ja rokotusprosentti oli poikkeuksellisen korkea, kertoi työterveyshoitaja.

 

 


Urheilu-uutisia

Monitaitoinen henkilöstömme kävi testaamassa liikkuvuuttaan paikallisessa katusählyturnauksessa. Tällä kertaa olimme kohteliaita ja annoimme kanssakilpailijoille mahdollisuuden pelata muutaman pelin meitä enemmän. Nousujohteisesti päätimme turnauksen omalta osaltamme kuitenkin hienosti voittoon viimeisessä pelissä.

 

 


Koulutusuutisia

Pidämme henkilökunnastamme huolta. 7.6.2017 järjestimme koko henkilökunnalle koulutus- ja virkistysristeilyn. Osaamispuolella hitsauksen syviin kerroksiin meidät johdatti Esa Penttilä Esab Oy:stä.

Turvallisuus työyhteisössämme on tärkeä osa toimintaamme. Järjestimme 13.6.2017 yhdessä Mehiläisen kouluttajan Eija Anderssonin kanssa ensiapukoulutuksen jos jotain kuitenkin pääsee tapahtumaan.

 


Nimitysuutinen

Insinööri, IWS, Ville Leppiniemi on nimitetty Vahasilta Oy:n projektikoordinaattoriksi 15.05.2017 alkaen.

Villen vastuualueina ovat mm. suunnittelu, projektinhoito ja asennusvalvonta. Lisäksi Ville tulee toimimaan Vahasillan varahitsauskoordinoijana. Aiemmin hän on toiminut eri konepajojen tuotekehitys- ja suunnitteluttelutehtävissä sekä GaV Group Oy:n myynti-insinöörinä. Ennen meille siirtymistä Ville toimi Pocadel Oy:ssä projekti-insinöörinä.

 


Tilaajavastuu -uutinen

Vahasilta on nyt mukana Luotettava Kumppani -palvelussa.

Luotettava Kumppani on helpoin tapa hoitaa tilaajavastuulain edellyttämät velvollisuudet kerralla kuntoon. Palvelu noutaa työn toimittajan puolesta tiedot eri rekistereistä ja pitää tiedot ajan tasalla. Säästät aikaa ja vaivaa, kun tietoja ei tarvitse hakea ja toimittaa tilaajalle erikseen. Näyttämällä omat tiedot, yritys osoittaa toimivansa rehellisesti. Hae raportti kirjautumalla sisään palveluun.

 


Jouluruokaa tarjolla

Ennen joulutauolle lähtöä nautimme yhdessä Vahasillan ensimmäisen joululounaan.

Samalla Olavi ja Jukka kävivät läpi vuoden 2016 aikaansaannoksia ja yrityksen tilannetta joulurauhan julistuksen alla.

 

Samalla kurkattiin hiukan tulevia näkymiä ja käytiin yhdessä läpi niin onnistumiset, mokat ja vastailtiin esille nousseihin kysymyksiin puolin ja toisin.

Jouluruuat oli tilattu sauvolaiselta Hakkisherkulta ja hyvää oli! Ja riittävästi 🙂

 


Nimitysuutinen

Jannen apuvälineet tuotannon luistavaan sujumiseen

Moderni työpiste

Teknikko  Janne Koski on nimitetty Vahasilta Oy:n Tuotantovastaavaksi 26.9.2016 alkaen.

Janne on työskennellyt useissa Turun alueen konepajoissa. Hän on toiminut mm. GaV Group Oy:n koneistusosaston työnjohdossa, piensarjasäiliöiden valmistusvastaavana sekä myynnissä ja tätä aiemmin Vähäsilta Oy:n tuotannon työnjohdossa.

Janne on sosiaalisena kaverina kotiutunut nopeasti porukkaamme ja työpisteestäkin on jo muokkautunut ihan Jannen näköinen.

 


Sertifiointiuutisia

Vahasilta Oy:lle on myönnetty

EN 1090-1:2009+A1:2011 -sertifikaatti 7.12.2016 todentamaan tuotantomme sisäistä laadunvalvontaa.

9672-01en , 9672-01fi

 


Nimitysuutinen

jukkaInsinööri, IWE, Jukka Virtanen on nimitetty Vahasilta Oy:n operatiiviseksi johtajaksi (COO) 01.07.2016 alkaen.

Operatiivisena johtajana hän vastaa yhtiön myynti-, suunnittelu- ja tuotantotoiminnoista.

Hän toimii myös vastuullisena hitsauskoordinaattorina.

Jukka Virtanen on viimeksi toiminut Inspecta Oy:n alue- ja liiketoimintajohtajana. Aiemmin hän mm. vastasi Vahasillan edeltäjän, Vähäsilta Oy:n, tuotannon johtamisesta.


Sertifiointiuutisia

Inspecta_ISO9001_ISO3834-2_lowresVahasilta Oy:lle on myönnetty ISO 9001:2008/ISO 3834-2:2005 -sertifikaatti 5.7.2016 todentamaan toimintamme laadunhallintaa.

9433-01en , Annex_9433-01 , IQNet sertifikaatti